lørdag 31. august 2013

Lurfjelltinden (1284 moh)

Lurfjelltinden (Bodøs høyeste topp) ble besteget sammen med Espen, og hans foreldre Kari og Ole. Vår ferd strakte seg over 15 km fra start til topp, og nedover hadde vi vel kutta med omentrent 1 km. Lang dagstur, men en flott tur!
Vi hadde en kort liten rast ved Lurfjellhytta, hvor vi etterlot oss noen ord før vi gikk videre. Vi visste om at der var på vei en gjeng opp Åselidalen, og ønsket være litt hyggelige mot dem. En fellestur som gikk arrangert av BOT, med overnatting på hytta og topptur dagen etterpå.
Vi fikk et kjempefint turvær. Mot toppen skyet det litt til, men helt oppe hadde vi solskinn igjen og minimalt med vind som vi hadde hatt i varierende grad på tur opp. Nesten nede ved hytta igjen fikk vi en regnskur, men etter en matpause der, fikk vi opphold til vi nådde bilene igjen.



Godt med vind ved Kjerringvatn

Brrr



Bodø og Landego mellom Børvastinene

Tverlandet og ny brua


Kjerringvatn

Tatt av Espen

Børvasstindene (Falkflågtindene og Åaelitindene)

Solgløtt over Beiarfjorden

Litt gråvær da vi kom ned til Lurfjellhytta

Kan dette være drømmeprinsen?



Ble litt dårlig film når den ble lastet opp, men se godt på den lille sandflekken under detter vannet...


3 kommentarer:

  1. Wow, var selv på samme tur helgen før du/dere var der. Synd ikke den hyggelige hilsningen var den den helga :-)
    John

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult! Hadde egentlig tenkt å ta turen dit den helga, helt til jeg måtte ta turen til Beiarn. Da ble heller turen til Høgtinden med i programmet når jeg først var der.
      Takk for at du besøker bloggen min, og stadig legger igjen kommentarer etter deg :)

      Slett
  2. Høgtinden var sikkert en fin tur det (dog aldri vært der selv). Bare hyggelig å se innom bloggen din. Fant den vel første gang da jeg gjorde research til min egen side ;-)

    SvarSlett