mandag 18. august 2014

Åselidalen - Lurfjellhytta - Lurfjelltinden

I helga har jeg vært turleder for DNT ung med tur til Lurfjellhytta gjennom Åselidalen og topptur til Lurfjelltinden. Vi dro opp i gjennom Åselidalen fredags ettermiddag med både tåke og regnvær. Vi plasserte oss inne på ny hytta hvor vi hadde to tyskere sammen med oss første natta. Lørdag hadde vi en topptur til Lurfjelltinden. Vi møtte og måtte inn i tåka ganske tidlig og fikk regvær det meste av turen. På selve toppen så kom nedbøren som SNØ!
Tilbake ved hytta var det begynt å komme inn nye for den neste natta, og dette skulle det fortsette med utover kvelden. Det ble taco til kvelds og etterpå terningspill, kortspill og blåbærplukking på noen. Denne natta ble det totalt 28 som overnattet ved Lurfjellhytta. Søndag var noen oppe allerede klokken 6 og tok seg en ny tur opp på Lurfjelltinden. Med et lite håp om å slippe tåka. Vi gikk opp med både sikt og bedre vær i dag, men tåka lå akkurat på toppen. Til og med litt nysne i mellom steinene. Jeg hadde en tur til Lurfjelltinden for to uker siden i knallvær, men det var litt synd for de som var på tiden for første gang som ikke fikk med seg sikten i fra denne. Vi var tilbake ved hytta i tolvtiden, da hadde tåka trukket seg bort i fra toppen og finværet kom også. Så vi fikk flott vær til å gå tilbake i gjennom Åselidalen i, og fikk sett mer av hva den har å by på.
Siden man i blant er våken før både folk og dyr, så ble det et plutselig møte med en sovende rein. Den ble jeg veldig fristet til å fotografere denne. Det var de samme som dagen før, men de andre to løp tidlig avgårde. Denne må ha vært ganske så langt inn i drømmeland, for jeg fikk kommet meg ganske så tett innpå uten at den merket noe som helst til det. Så litt sjokk ga jeg den nok da den plutselig slo opp øynene sine og så rett inn i øynene på denne ivrige fotografen bare 2-3 meter foran seg...

Flott natur gjennom Åselidalen




Åselitindene pakket inn i tåke

Ferdig med Åselidalen og på tur ned til Lurfjellhytta

Topptur til Lurfjelltinden

Ikke mye å se av siste kneika opp til selve toppen










Tacokvelds og kamerasvikt





Æ e våken!

Ny topptur til Lurfjelltinden

Litt mer å se av siste kneika i dag.

 
Må se litt på sikten mens vi er under tåka





Et glimt av utsikt







Lurfjelltinden i fra enden av Åselidalen







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar